Vintern stökas undan

Jag antar att många som som bor längre söder ut redan har gjort det. Men det är faktiskt först nu som vi börjar stöka undan vintern här uppe. Vårvintern är slut och nu kommer den "riktiga" våren. Sommardäcken har åkt på för några dagar sedan, vinterkläderna hängs in i garderoben, cyklarna tas fram, tussilago börjar lysa i vägdikena.
Det kändes lite vedmodigt då jag ställde undan skidorna idag. Jag kom på att jag faktiskt har fem olika par skidor!
 
Men visst ska det bli härligt med varmare tider. Jag längtar tills det har tinat mer så jag får börja kratta gården och plantera ut blommor. Tills björkarna börjar slå ut och gräset grönskar…det doftar så gott i skogen då.
Men nu är det ju veden med stort v som ska tas itu med.  Jag är förste stapplare. Tur nog har Nils investerat i en vedmaskin (han har längtat hela vintern efter att få använda den) som kommer att bespara oss mycket tid.

Har ni stökat bort vintern ännu? =)

Ajö Vinter!

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s