Förgätmigej

Nu har Färgätmigejen börjat blomma, det är ovanligt tidigt faktiskt. Jag kanske har nämnt att förgätmigej är min absoluta favorit. Jag tycker att den är så vacker och luktar så gott. Dessutom fascineras jag av dess namn, Forgot me not som den heter på engelska. Blomman är förknippad med romantik och tragiska öden. Förr bars den ofta av kvinnor som ett tecken på trohet och evig kärlek. Jag är faktiskt ganska så hopplöst romantisk av mig. =)

Det finns en liten historia bakom namnet faktiskt. Enligt legenden så gick en riddare och hans fästmö längs en flod när han plockade en bukett med förgätmigej. Men eftersom hans rustning var så tung så ramlade han i vattnet. Strax innan han drunknade kastade han buketten till sin älskade och ropade ”förgät mig ej”.  Egentligen är väl inte den där historien så romantisk, jag tycker nog mest att riddaren måste ha varit riktigt klumpig.

Dessa kort tog jag idag på promenaden.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s