Midsommarafton

Jag jobbar ju som sagt hela helgen. De närmaste två veckorna jobbar jag även några extra pass för att kunna var ledig när akutavdelningen stänger, utan att behöva ta ut så mycket semester. 

När jag kom hem i morse gjorde jag fika på säng åt Nils och sen sov jag bara några timmar innan jag steg upp igen. Då bakade jag paj, gjorde sallad och fixade lite annat smått och gott. Sedan plockade jag en bukett med blommor och svidade om till midsommarklädsel. Jag åkte upp till Nästansjö och gav farmor blommorna, hon blev väldigt glad och vi satt och pratade en stund. Min älskade famor! Jag hälsade även på nederst i byn hos mina föräldrar innan jag åkte hem till Lövliden igen. Hemma så tog jag med mig maten och mötte upp Nils och hans familj i "Mellangårn" och där åt vi sedan en riktig midsommarmiddag. Sillsallad, potatis, lax, grillad älgfile, ungsbakade rotsaker och ostpaj. Till efterätt hade Ingrid gjort hemgjorda maränger som vi fick tillsammans med grädde och jordgubbar. Nu har dessutom min kollega samt ambulanssköterskan som är i tjänst och jag haft riktigt midsommarfika så jag är så mätt!!

Visst kändes det lite trist att inte få vara med och skåla med "nubben"  och när vi ätit färdigt så gick jag hem och sov en liten stund innan arbetet. Midsommaraftonen är ju speciell och då sitter jag gärna ute så länge som det går och njuter av ljuset här uppe.  Men jag trivs jättebra på jobbet också och mina arbetskollegor är underbara.

Hoppas ni har haft en trevlig dag med massor av god mat och gott sällskap!


På midsommarafton brukar jag numera vara klädd i Västerbottensdräkten.  Men hättan tycker Nils att jag ska lämna i garderoben 🙂


Denna bild tog jag idag på väg upp till farmor. Vyn från byn.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s