Hundträning

Jag och Nils har fem hundar. Jämthundarna Fajta, Stalo och Ingo samt finskspetsarna Dajna och Bitzi. Jag försöker träna hundarna minst varannan kväll, om det inte är för varmt förståss. Jag cyklar då med Fajta och en hund till, brukar varva mellan Stalo och Dajna. Oftast cyklar jag då efter en grusväg vi har i närheten, men det är lite väl mycket gupp och gropar så ibland tar jag storvägen. Den är asfalterad men det går bra då jag låter hundarna springa i gruset vid vägkanten. 

Tränar jag Fajta och Stalo, som ikväll, så cyklar jag ungefär 18km  och när jag har Fajta och Daina med mig så cyklar jg lite kortare för att finskspetsen ska orka med. Löptränar jag själv så tar jag för det mesta finskspetsarna Daina och Bitzi med mig. Jämtarna drar för mycket för att det ska gå bra att springa om man har flera. Någongång framöver ska vi skaffa en hjuling för bland annat hundträningen, det är effektivt då man har många hundar. Men som sagt, allra bäst tycker jag om att åka skidor med vovvarna. Det får bra effekt på hundarnas kondition när de  tränar året om.


Fajta

Stalo och Fajta

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s