Älgjakt

Dags för en uppdatering. Nu har det börjar lossna för laget och det har skjutits en hel del älg. Vi har styckat idag och det tog sin tid innan allt var klart och köttet var i frysboxen. Jag har inte skjutit något mer själv, men var väldigt nära i fredags då Fajta skällde stånd på en älgoxe. Tyvärr så kom en annan hund in i bilden precis då jag började närma mig och det bar iväg. Igår fick en kvinnlig passare, Catharina Fahlén, i ett grannlag skjuta en riktigt fin oxe med 15-16 taggar som Fajta och Hindra kom med. Det är bara att gratulera!

Nu arbetar jag ett par nätter i veckan men på fredag samlas vi i laget som har möjlighet för en sista älgjaktsdag innan uppehållet. Under brunstuppehållet kommer det att jagas fågel och hare. Men fågeljakten brukar gå sämre den här tiden på grund av lövfällningen. Jag längtar dock redan till oktoberjakten. Pappa och Lotta skrattade åt mig då jag visade hur stora mina jaktbyxor blivit på dessa veckor. Nog har det försvunnit några kilo av all gåning 🙂


Morgoneld i Golismyrkoja


Fajta


Fajtas och Koivos oxe som farbor Svenne sköt


Fin ”pinnoxe” i norrländska mått


Trötta hundar


Klövkampens Koivo alias ”Storhunn”


Catharina Fahlén sköt denna ståtliga oxe som Hindra och Fajta var i hälarna.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s