Vanlig vardag

Imorse vakade jag av. Jag sov en liten stund innan jag klev upp och åkte sedan tillbaka till jobbet igen. Det var gipsutbildning som stod på schemat. Vi ska troligtvis börja använda ett nytt plastgips. Det verkar väldigt lättanvänt och är dessutom miljövänligt. Vi behöver inte ens använda handskar då vi hanterar det. Det är ungefär ett år sedan vi slutade använda det gamla plastgipset eftersom det var skadligt både för hälsan och miljön. För tillfället använder vi bara kalkgips vilket är mycket tyngre för patienten att bära på och tål inte vatten.

För ovanlighetens skull så bestämde vi oss för att äta hamburgare när Nils slutat jobbet och gipskursen var avslutad. Det var evigheter sedan sist. Jag är inget stort fan av snabbmat men någon gång ibland är det gott. Men jag äter alltid en vegetarisk burgare eftersom jag tycker köttet smakar hemskt och har en läskig konsistens.
   Efter maten så jobbade vi hemma på gårn´. Jag roade mig med att ta upp potatis och mata grisarna. Ister och Ester ska för övrigt slaktas i helgen, det bestämdes idag. Så jag är extra snäll mot dem nu och ger dem ordentligt med mat. Det känns lite trist att de ska bort…Dessutom går min plan om en tur på fjället i stöpet.
    Nu ikväll var det badminton med arbetskollegorna som gällde. Det är så kul att vi har börjat igen och nu ska vi spela både tisdagar och torsdagar. När snön kommer på allvar och jakten är slut så kommer jag att ha fullt upp med skidåkning, badminton och styrketräning. När vi spelade ikväll så började det lukta rök i gympasalen och det slutade med att både securitas och brandkåren kom.

För tillfället dricker jag en kopp te (fast jag vet att man inte ska dricka när man sitter framför datorn) och tänker snart börja läsa en av de fyra böcker jag hann med att låna på biblioteket idag. Dessutom fyndade jag tre stycken -de kostade bara femkronor styck! Men mest ser jag framemot den sista älgjaktsdagen innan uppehållet i morgon.


Mandelpären i hinken


Man kan hitta potatisar som ser ut som lite av varje.


Tur att de inte vet vad som komma skall…jag kommer att nöja mig att hjälpa till att paketera fläsket. Det andra vill jag inte vara med på.


Jag har matat och kelat med dem hela sommaren. Men de har ju haft det bra så länge det levat i alla fall. Måste försöka tänka på det.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s