Lottas jakthöst

Min syster Lotta har varit flitig på att vara med under jakten nu i höst så jag bad henne skriva ner lite och skicka några bilder till mig. Min underbara syster Lotta med ett hjärta av guld! P.s Jag vet att du kommer att klara skrivningen för jägarexamen galant!

Tidigare år har jag följt med nån dag per säsong, men i år satsade jag mera tid på just jakten. Jag har följt med och suttit på pass. Jag har haft turen att få se mycket älg och även vara närvarande då det fällts älgar. Årets minne är nog en av dagarna då det var nysnö, solen sken och det föll inte mindre än 3 älgar runt passet. Det som varit sämre i år än i fjol är harjakten, det har bara blivit en sväng hittills. Men vi gick hem med en hare som farbror Svenne sköt. 
 
Då jag bor 23 mil hemifrån där även jaktmarkerna finns så blir krävs en del planering för att få jakt/jobb å socialtumgänge att gå ihop, men jag försöker åka hem minst en helg i månaden, ibland blir det längre mellan å då känner jag det i hela kroppen.
 
Har äntligen tagit tag i jägarexamen och håller på för fullt att plugga inför det teoretiska provet. Det känns hittills bra, men det är klart man är lite nervös. Det är mycket att lära sig, men jag har ju en fördel som växt upp i en jakttokig familj, man har mycket gratis och det är jag tacksam för. I somras ägnades en hel del av kvällarna hemma i byn till att öva skytte både hagel och kula, men framför allt hagel det ser så mycket enklare ut än vad det är!
 
När det inte är jakt på schemat så tycker jag om att vistas ute på skotern vintertid helst i familjens stuga.Jag har inte ärvt min morfars tålamod för livet under isen, har det inte nappat på 20 minuter försöker jag hitta annat att göra. Varje höst så åker jag med min sambos familj till fjälls för att plocka svamp och fiska. Då har vi en egen mini camping med allt från moskoselkåta (där jag har min sovplats) till husbil och bastutält.


Klövkampens Eon tar sig över Ängesbäcken


Mats-Uno och den fina oxen han sköt


Ett kalvhjärta efter att jag och Sara hjälpts åt att ta ur en av kalvarna hon fick skjuta


Svenne och Sara dividerar hur hon ska gå


Oxen igen


Fin dag på pass!

 
En fin fiskarkväll!

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s