Älgkebab med mos av mandelpotatis

I alla jakttidningar jag läser så spanar jag ivrigt efter nya recept, framförallt på älgkött. För det äter jag nästan till leda och ibland kan det vara svårt att variera. Om ni har något bra recept ni vill dela med er av så skicka det gärna till mig (annasarap@yahoo.se) så jag kommer naturligtvis att lägga ut recepten här på bloggen och jag får även lite mer inspiration till min egen matlagning 🙂

Detta recept kommer från Petronella Josefsson, Falun och det hittade jag i senaste numret av Jaktjournalen. Naturligtvis var jag tvungen att prova och det var riktigt gott!

Älgkebab med mos av mandelpotatis
4 personer
500g fryst älgstek
Smör till stekning
Salt
Peppar
Kebabkrydda
Persilja
Mandelpotatis

Låt köttet tina i rumstemperatur i ca. 4 timmar. Skär sedan tunna skivor av det halvtinade köttet. Låt köttet tina färdigt och stek det sedan på medelhög värme så att det får fin färg. Salta och peppra och krydda med kebabkrydda. Servera tillsammans med mos av mandelpotatis toppat med persilja.

Ska tillägga att är köttet av de segare slaget brukar jag hälla i lite grädde eller vatten i stekpannan så det får koka en stund. Sen passar det utmärkt med en hemmagjord kebabsås till.

Kebabsås
Gräddfil 3dl
Lättmajonäs 3 skedar
Matlagningsgrädde 15% 2 dl
Cayennpepper efter smak
Italiensk örtkrydda ca 2 tsk
1/2 vitlöks klyfta
Grillkrydda 1 tsk
Finhackad smörgåsgurka 1/2 dl

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s