Dragselar

Jag har fått några frågor om vilka dragselar jag använder till hundarna när jag åker skidor. Selarna jag använder har jag köpt av en kvinna, Åsa Fjällström, som jobbar extra på min arbetsplats men som övrig tid satsar stenhårt på sina draghundar men hon hinner också med en hel del annat, bland annat jakt. Selarna syr hon upp själv och hon använder dem i sitt spann. Åsa vann Vindelälvsdraget ifjol med sitt team Dragråttan och i år kom de tvåa plus att hon ställer upp och tävlar i alla möjliga slädhundstävlingar som jag inte ha så bra koll på. Jag är väldigt nöjd med mina selar. Dragselar är ju utvecklade för att så mycket som möjligt av hundens kraft ska utnyttjas på ett bra och ergonomsikt sätt och det märks. För hundarna får ett mycket bättre rörelsemönster med en riktig dragsele.

Just selarna jag använder heter Dragråttans R-sele. Selen är framförallt framtagen till tävlande hundar. Den har sin stora fördel när hunden ska röra sig snabbt. Halsen är rundsydd och sitter framför bogbladen. Den här selen ger maximal rörelsefrihet. En mycket uppskattad sele bland elitförare runt om i världen. Läs mer om selarna och andra produkter på Dragråttans hemsida.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s