Björntest i Norge

Vi har varit och testat Stalo på björn i Norge, närmare sagt på Namsskogans familjepark. Det gick över förväntan och Stalo skötte sig alldeles utmärkt. Han fick full pott på alla moment utom inkallningen, trots att vi jobbat en del på just den biten så tyckte han att björnen var mycket intressantare än husse. Han ville inte komma då Nils visslade utan skällde bara på än värre. Med i sällskapet var också Seppo, blandning jämthund/plotthund, som också visade rätta takter men som helst ville skälla då björnen var i rörelse och gråhunden Uttra som skällde bra men som höll sig på respektfullt avstånd från björnen.

Björntestet går ut på två moment. Ungefärligen går det till så att först får hunden bekanta sig med björnen tillsammans med ägaren och ägaren har då möjlighet att peppa och stödja hunden. Sedan i moment två ska hunden släppas och sedan självmant söka sig fram till björnen och skälla där i 7-10 minuter utan att göra uppehåll och ta kontakt med föraren. Endast vid moment ett fick det vara andra människor närvarande. Man bedömer hunden efter fem punkter:
1:Reaktion vid kontakt
2:Björnskärpa
3.Skallföring
4.Självständighet
5.Inkallning


Stalo skäller för fullt. Det var ett filmteam där som ville filma då Stalo skällde på björnen.


Seppo och björnen


Björnhonan satt mest och tiggde godbitar och verkade ta skällandet med ro.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s