Film från björntestet

Denna filmsnutt visar Stalo på björntestet i Norge i somras. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om det. Vi var några stycken som testade hundarna på björn i Namsskogan, Norge. Stalo skötte sig utmärkt och klarade alla moment utom inkallningen. Det var synd men han tyckte björnen var så intressant att han inte brydde sig om när Nils visslade utan fortsatte skälla istället. Hösten -09 sköt Nils och Björn en björnhanne och då var Stalo med och skällde. Han har även klarat björntestet med permobilbjörnen i Mullsjö. Kanske med lite tur blir det en björn till för Stalo i höst.

Björntestet gick ut på två moment. Ungefärligen går det till så att först får hunden bekanta sig med björnen tillsammans med ägaren och ägaren har då möjlighet att peppa och stödja hunden. Under moment ett får andra människor också vara närvarande och det var då jag filmade. I moment två ska hunden släppas utom synhåll från björnen och sedan självmant söka sig fram till dit och skälla i 7-10 minuter utan att göra uppehåll eller ta kontakt med föraren.

Man bedömer hunden efter fem punkter:
1:Reaktion vid kontakt
2:Björnskärpa
3.Skallföring
4.Självständighet
5.Inkallning

2 tankar på “Film från björntestet

  1. Pingback: SJ(LÖ)CH Klövkampens Stalo | Anna-Sara

  2. Pingback: Gusjöns Kampa | Anna-Sara

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s