Älgjakt från Norr till Söder

Vi har sett mycket jaktfilmer den senaste tiden och bland annat såg vi ”Älgjakt från Norr till Söder” av Hubertusfilm. Visste ni föressten att Hubertus är jägarnas skyddshelgon inom romersk-katolska kyrkan.
   I filmen får vi följa med på spännande älgjakt med de inbitna jägarna Mattias Ringström och Magnus Jensen. Bland annat skjuts en medaltjur i Vilhelmina (kul att se något från mina hemtrakter) och en duoblé på vuxna älgar. Jag blev bland annat imponerad på skyttet i en sekvens där en av jägarna skjuter en mindre tjur som kommer i hög fart i tät skog åt sin unghund, ni ser detta i slutet av trailern. 
   Ibland upplever jag att bildskärpan inte är av högsta kvalitè och det kan vara lite skakigt. Men som de skriver själva är de inte skolade fotografer utan jägare som skildrar jakten ur ett naturligt perspektiv. Det är en trevlig och spännande jaktfilm som får en att längta till hösten och ljudet av en skällande hund!

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s