Pizza med älgfärs och oliver

Pizzadeg (räcker till 4 ganska små pizzor eller en stor ungsplåt)
1 paket jäst
4dl ljummet vatten
2msk olja
10dl vetemjöl
1 tsk salt

Tomatsås
1 st gullök
1-2 st krossad vitlöksklyfta
400g krossade tomater
1msk olja
2 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
1 tsk oregano

400-500g Älgfärs
3-4 dl mager riven ost
Svarta och gröna oliver
Soltorkade tomater

Gör så här:
Gör först iordning pizzadegen. Rör ut jästen i vattnet och blanda resten av ingredienserna till en slät deg. Ta upp den och arbeta den smidig och lät sedan jäsa övertäckt i bunken i 30-40min. Under tiden som degen jäser stek älgfärsen i salt och peppar och gör i ordning tomatsåsen. Fräs den hackade gula löken och den krossade vitlöken i olja. Löken ska bli genomskinlig, ej brun. Häll i korssade tomater och tomatpuré. Smaka av med salt, socker och oregano och låt såsen koka i 5min utan lock. Ställ älgfärsen och tomatsåsen åt sidan.
  Ta upp och arbeta ihop degen. Dela den i 4 bitar alternativt använd den till en stor ungsplåt. Bearbeta och kavla ut degen. Ett tips är att arbeta ut degen direkt på bakplåtspapper. Lät jäsa ytterligare 8-10 min.  Bred på tomatsåsen, strö över köttfärs, oliver och soltorkade tomater. Toppa med den rivna osten och oregano och torkad salvia.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s