Möte med skogenskonung

Detta filmade Nils ifjol höst. Stalo fick upp två stora älgtjurar och fick ståndskall på en av dem på grannmarken. Den andra stannade kvar och Nils lyckades locka in den. Han valde att inte skjuta eftersom Stalo fortfarande skällde på den andra älgen för fullt. Jag tror att alla hundförare kan förstå att man kan avstå i ett sådant läge. För är det ingen hund med i bilden är det helt enkelt inte riktigt lika roligt. Hur gick det då? Jo, Nils sköt den större oxen några dagar senare då Stalo gjorde ytterligare ett bra jobb.
  Varje gång jag och Nils är ute tillsammans så tänker vi alltid efteråt att vi måste bli flitigare på att använda filmkameran. Själv har jag ingen och det är dessutom svårt att filma när man är ensam. Men vi har bestämt oss för att försöka använda den oftare nu i höst. Framförallt skulle jag vilja ha ett fint älgarbete av Fajta på film och även trädskällarjakt med Bitzi. För de bägge hundarna börjar bli till åren och det vore roligt att ha kvar som minne.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s