Jakthelg

Denna höst slår rekord i regnande och regnet gör att hundarna har svårt att få upp vittring.  Dessutom är det sällan stånd i upptaget av någon anledning. Nu är det oftast upptag och sedan sken iväg och långt bär det iväg dessutom. Det har faktiskt varit så de senaste åren, att älgarna står sämre i september. Vissa menar att det är hundarnas kondition i början av säsongen som brister. Visst kan det vara en bidragande orsak men jag tror också att det kan bero på att det finns betydlig fler björnar i skogarna än förut, och de gör att älgarna gärna tar till benen då de blir störda. Dessutom finns det inte alls lika mycket älg i markerna som då jag började jaga. Även om jag tycker att det ser hyfsat ut med spår och spillning och det är minst ett upptag varje dag, är det inte i närheten lika mycket älg som det var förr.

I slutändan blev det ändå en lyckad helg för laget. Koivo ”storhunn” presterade några fina jobb som gav utdelning.

Klövkampens Koivo får belöning efter väl uträttat arbete

1 tanke på “Jakthelg

  1. Skönt att du delar upfattning/erfarenhet att det varit svårt att få till stånd på upptag, har resonerat i samma banor som du, och även grannjaktlagen har liknande erfarenhet… Men precis som du skriver brukar det bli bättre i oktober, oavsett om det är hundarnas kondition, att björnarna blir mindre aktiva, att det lövat av m.m. så är oktoberjakten oftast lite mer guldkantad jaktupplevelsemässigt tycker jag (även om det ibland är förbaskat kallt och snöigt, så föredrar nog det framför allt detta regn…). Ska bli spännande att följa din framfart med Vilda i oktober!

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s