Stalos tredje 1:a pris

Nu har Stalo tagit sitt tredje raka 1:a pris på jaktprov. Efter den senaste tidens dåliga före här hemma bestämde Nils sig för att göra en chansning mot kusten, närmare bestämt i trakterna kring Vännäs. Han gruvade sig lite innan för där hördes det finnas en hel del rådjur och en massa hästhagar och det är Stalo knappast van vid att finna här hemma.

Men det gick bra. Stalo fick tag i en älg efter nästan två timmars sökturer och det stod i upptaget. Efter första stöten bar det iväg över åkrar, vägar och förbi olika gårdar med diverse djur. Men Stalo brydde sig inte om något annat än älgen som tur var och ställde fast den igen. Det hela förlöpte väl, ända missen var väl att Nils aldrig fick möjlighet att kalla in Stalo från ståndet delvis på grund av det skrapiga föret. Sen plumsade Stalo i en större bäck också vilket resulterade i att han blev en enda istapp men han fortsatte förfölja älgen ändå.

Det första jaktprovet Stalo gick blev lite över 70 poäng, men de två senare lutar det åt att det blir över 80 poäng. Nu är det bara spårprovet kvar, sen är han färdig jaktchampion!

Stalo S38490/2008 är stark och bra draghjälp på fjället.

8 tankar på “Stalos tredje 1:a pris

  1. Jättegrattis!! Sådant är ju så himla kul. Jag vet. Hade ju framgångar förra veckan. Det är så kul att få ett erkännande efter all träning vi gör med våra hundar. Tyder på kanonhund trots massa andra djur och istappar i pälsen prestera så bra.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s