Vit jul

Vi har det bra här i Norrlands inland. Här är vi en riktigt fin och vit jul, precis som det ska vara. Nu under julhelgen ska troligtvis timmerbastun eldas upp och då ska jag minsann göra en fin snöängel i snön!

Lite varianter av snö, inte lika många som det samiska språket har eller eskimåerna heller för del delen, men några stycken i alla fall: Dagsmeja, Firn, Klubbsnö/Klibbsnö, Konstsnö, Kramsnö, Nysnö, Pudersnö, Skare, Snöslask, Blötsnö, Spårsnö, Issnö, Drivsnö…kan ni några fler? 


Upplega i granskogen

5 tankar på “Vit jul

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s