Vilda


Vilda, en bild jag tog ifjol höst

Vilda har gått sitt första jaktprov men det gick inte bra. Föret var rätt skarpt och den älg hon fick tag i skenade efter bara några minuters skällande. Hon förföljde bra, flera kilometer och var borta länge, men fick aldrig stopp på älgen. När hon var på väg tillbaka vek hon av och tog efter en annan älg men den hann hon aldrig ikapp. Resten av dagen var hon snäv i söket, troligtvis var hon trött och när hon kom hem haltade hon. Föret ställer till det minsann! Stalo skinnflådde ena tassen sist han var ut och har varit stallad i nästan två veckor. Vi har anmält Vilda på ett prov till men så länge föret inte blir bättre kan det bli svårt att starta, åtminstone i våra trakter.

2 tankar på “Vilda

  1. Vad trist men så kan det bli. När jag skulle starta Tyra 2010 så kom snön den veckan o vi startade i 1 dm snö vilket är mycket för en tax. Hon hade heller aldrig gått på snö då vi hade snöfattigt när vi jagade in henne. Hon var som en snöklump efter 4 tim
    Hoppas era vovvar repar sig o snart kan ut igen.

  2. Hej hej! Läser din blogg som du säkert vet, en främling från södra sverge, dvs värmland!!!
    Men måste skriva o berätta om att ja släppte Kastor härromdagen på 3 stora älgar, eftersom han inte är så intresserad av älg så fick vi tipset att låta honom torrskälla, han ställde en av dem i 5minuter, sen skena de iväg.. Han fick supermycket beröm för de han gjorde iaf.. MEN, de lustiga är att ja tog honom te veterinären och de visade sig att han har Urinvägsinfektion.. =/ stackars lille Kastor, han va sjuker=/

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s