Julklappstips -böcker

Tänkte tipsa om ett gäng användbara och nyttiga julklappar så här lagom till jul. Jag börjar med ett gäng böcker relaterade till hundar och jakt.

Jakt med Älghund
. Inte bara för att jag står för merparten av fotografierna i boken utan framför allt för att det är en informativ och nyttig bok för alla som har eller som har tänkt skaffa en älghund. Finns bland annat att beställa på Settern.se

Uppfödarboken. En perfekt julklapp till den eller de som håller på med hunduppfödning. Ett måste i bokhyllan för kennelägare. Den innehåller så gott som all information man behöver. Läs mer och beställ på SKK.se.

 Jägarens nya kokbok. Denna bok har jag inte själv men skulle gärna vilja ha. Recept är alltid tacksamma och det är roligt att prova nya saker. ”Nya Jägarens kokbok innefattar hela vilthanteringen – från jaktbyten till delikatesser på matbordet. Förutom vanliga arter som älg, rådjur och hare omfattar boken även hjort, vildsvin, bäver och kanin. Författarna tar upp alla moment som rör hanteringen av viltet, från det att djuret skjutits och transporterats hem, till arbetet med det uppstyckade köttet i köket. ”  Boken kan bland annat beställas på bokus:  Jägarens nya kokbok.

Älskade älgmarker av Bertil Petterson. Jag har inte heller denna själv men hann med att bläddra igenom den på biblioteket när jag var där sist. Vackra stämmningsfulla bilder och fin text. En säkerligen uppskattad julklapp tll en jägare. Ni hittar boken bland annat Här.

Lär känna hunden. Denna bok har vi hemma i bokhyllan och jag tycker att den är bra och nyttig att läsa som hundägare. ”Förstå din hund bättre! Trygghet, förståelse och ärlighet är A och O i människans relation till hunden. Hunden är värd respekt och bör betraktas och hanteras som en hund. Det räcker inte att man älskar sin hund: utan kunskap riskerar kärleken att bli missriktad. Ju bättre kunskaper hundägaren har om hundens behov och psyke, desto bättre mår hunden och desto bättre kommer den att trivas med sin husse eller matte.” Boken kan man bland annat beställa Här.

Jaktdagbok. Själv är jag dålig på att föra jaktdagbok men jag vet många jägare som för noggranna journaler. Däribland min egen sambo. För något är sedan gav jag honom denna fina jaktdagbok i present och han använder den flitig. Jaktdagbok.

En prenumeration på en jakttidning. Ett jättebra och uppskattat julklappstips till en jägare. Se bara till att hon/han inte redan har tecknat en prenumeration på just den tidningen redan men det brukar vara lätt att snoka reda på. www.tidningskungen.se

2 tankar på “Julklappstips -böcker

  1. Inte dumt alls….nu är det nog slut med taxjakten för oss, 3dm snö är för mycket. Idag var det -18 gr på morgonen och skall bli en kall natt till.Älgjakten imorgon bangar nog vi…blir för kallt att sitta på pass.

  2. Ytterligare lite böcker.
    Morberg jagar och lagar, då måste man klara av att se honom då är boken bra.
    Fågeljägarens Kokbok, bra bok om att ta tillvara fågel med bla Torsten Mörner.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s