Julen städas ut

Nu ska julen ut ur huset. Jag kan inte låta bli att känna lite vemod, nu är det ett helt år till nästa gång. Julen är en tid som bringar så mycket värme i den långa vintern! Jag saknar redan lukten av kanel, ingefära och nejlikor i köket, de röda gardinerna och julstjärnorna i fönstren, skumtomtar och julmust, mesefil på tunnbrödet, julsångerna på radion, glädjen i människors ansikten och ja, alltihop som hör julen till.

Julgranen portades igår av jag och Klara medan Sofie storögd såg på. Klara tyckte det var ofantligt roligt att lägga alla julgranskulor i lådorna. Hon fick dessutom tag i kabeln till julgransbelysningen och drog så att granen höll på att ramla omkull. Det flög barr åt alla de håll och kanter!

IMG_4100

Flickorna fick ofantligt många fina julklappar i år. Bland annat fick de denna söta lilla julgran av Christian. Den är garanterat barrfri och den kommer att ha en hederplats varje jul, men nu har den packats ner i kartongen igen. Decemberängeln fick jag i present för många år sedan av ”svärmor” Ingrid.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s