Pott-stolen

Nu har vi börjar med Klaras potträning på allvar. Hon fyller strax två så jag tycker det är dags nu. Än så länge har det inte lyckats många gånger och att ha Klara lösspringande i huset utan blöja är inte riskfritt. Men hon börjar mer och mer förstå vad pottan är till för och hon tycker till och med att det är ganska spännande. Jag har precis köpt en bok till henne och vi klistrar en liten stjärna i den varje gång det har lyckats. Än så länge är det hela TVÅ stjärnor i den. Har ni några tips på hur barnen blir blöjfria?

IMG_1590Här är den. Den gamla pottstolen som jag fått låna av farmor. Nils brukar skämtsamt säga att om den gjort mina jättar till farbröder rumsrena så borde den fungera till Klara också. 

IMG_4229Jag putsade och målade om den och sen fick Klaras farmor måla dit blommorna. Det finns ingen som är lika flink på att måla blommor som hon. På knappt en kvart var det gjort och vacker blev det!

5 tankar på “Pott-stolen

  1. Med Ellen gick det otroligt smärtfritt faktiskt. Började med att sätta henne när jag visste att hon kunde behöva kissa, typ efter hon ätit, sovit osv. Höll på så ett tag medan hon fortfarande hade blöjan på sig. Gick bra att hålla henne torr men hon sa aldrig till själv. Fick rådet att låta henne kissa på sig några gånger, utan blöja alltså, och det funkade. Visst kom bakslag men jag tycker det gått väldigt bra. Lycka till! 🙂

  2. När jag pottränade Cecilia så brukade hon ha en bok el något att leka med. Köpte även trosor åt henne som hon fick ha på sig. Visst hände det olycka ibland men sådant händer. Nu är hon helt fri från blöjor på dagen å använder bara trosor men natten ha hon så klart blöja än. Kan hända olycka även nu ibland att vi inte hinner i tid. Prova sätt klara direkt på morgon och om de blir resultat då försök hålla koll på klockan så du kanske tar dit henne efter en å halv timme el något och se till att kanske ha en bok el leksak. De ha fungera jätte bra för oss nu sitter Cecilia å leker jämt med något när hon e på pottan. Som ”belöning” kan du ta på henne trosor om hon kissat kan hända de blir roligare då att gå på pottan.

  3. Vi skickade efter ett speciellt klistermärke där det träder fram tex en bil när barnet kissar på det. Man klistrar fast det i pottan och våra barn har tyckt att det har varit jättekul att ”pinka fram en bil”.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s