Liten blir stor

Eller stor och stor….hon är ju rätt liten ändå. Men tänka sig vad tiden flyger iväg. Nu har Klara fyllt två år! Jag tyckte det var nyss hon föddes och nu har vi dessutom en liten tös till, Sofie. Känns nästan obegripligt. Det är fascinerande hur otroligt mycket som kan hända i ett barns utveckling på så kort tid. Från ett litet hjälplöst knyte till en sprallig, prat- och levnadsglad tvååring. Hon förgyller varje dag, vår lilla solstråle och vildbatting. Jag uppvaktade henne på morgonen med paket och fika och sen på kvällen fick vi besök av nära och kära. Klara fick hur många presenter som helst, egentligen alldeles för mycket. Ska lägga ut lite bilder på dessa i ett annat inlägg (för den som nu är intresserad av det).
IMG_4346Försökte ta ett kort på henne dagen till ära, men det är minsann inte det lättaste! Inte heller att klippa hennes lugg!
IMG_4357Kalasfikat. Det blev blåbärstårta eftersom Klara älskar blåbär. Vi bakade sockerkaksbottnar med kokos och sedan fyllning med blåbär- och jordgubbsylt (hemmagjord såklart) och sedan vaniljkräm, grädde och vit marsipan. Klara älskar att baka och bland annat testade vi att göra chockladbollar där man enligt receptet bytte ut en del av sockret och smöret mot banan. Jag tycker att de blev lite lösare än annars och Nils muttrade om att vanliga är godare. Men dessa är ju lite nyttigare i varje fall!

IMG_4352
Under dagen försökte jag avsätta lite extra tid till det hon tycker så mycket om. Nämligen att läsa. Här läser vi om Pippi Långstrump som kastar upp tjuvarna på garderoben.

3 tankar på “Liten blir stor

  1. Wow 🙂 gud vad stor hon har blivit. Jag brukar kika in här med jäman mellanrum men märker nu att det var ett bra tag sedan. Vi fick precis nr 2 i vår familj för 10 dagar sedan och jäklar vad 1:an växte fort över en natt *haha* ni har säkert upplevt samma sak.

    Hur som, jag tänkte mest säga ”bra jobbat, du har en grym blog!”
    // Lasse

    • Hej Lasse!

      Stort grattis till det nya tillskottet i familjen! Ja, det var nästan läskigt att se hur stor Klara verkade och var i jämförelse med Sofie när jag kom hem från BB!! Tack så mycket, kul att du gillar bloggen!

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s