Små tussen

Vi har små svarta tussen som far omkring i huset. De är en verklig källa till glädje för de hittar på allt möjligt och ser så lustiga ut där de tultar fram på ännu ostadiga ben. Klara är överförtjust och vill leka med kattungarna varje minut. Hon bäddar åt dem, läser böcker och sjunger för dem. Och hon tövlar dem rätt bra emellanåt. Sofie skrattar och jollrar när hon ser dem, det är riktigt kul att se.

I början höll jag på att bli tokig för att Lillstrumpa var helt besatt på att bära alla kattungarna och lägga dem i Klaras säng. Klara var superlycklig över detta men kattmamman begrep inte att Klaras säng är det mest osäkra stället i hela huset för små nyfödda kattungar. Dessutom tyckte jag inte det kändes allt för rätt ur hygiensynpunkt heller. Både en och två gånger per natt var det till att bära bort dem under Klaras protester. Lustigt hur stark den där instinkten är. Att ungarna ska flyttas kort efter födseln för att förhindra att eventuella rovdjur lockas av blodlukten. Men nu har Lillstrumpa äntligen slutat med att bära omkring och flytta dem.IMG_4707 IMG_4716 IMG_4709 IMG_4711

2 tankar på “Små tussen

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s