En ny värld

I förra fredagen öppnade vi upp luckan för valparna. Nu tyckte vi att de var stora nog för att upptäcka världen utanför. Vilda var rätt lustig faktiskt, hon försökte till en början att putta tillbaka valparna men sen insåg det hopplösa i det. För ingenting kunde stoppa dessa busar även om de först blev bländade av allt vitt.

Det är faktiskt riktigt bra att ha hundvalparna i ett hundhus så de k an gå själva ut och in som de vill. De lär sig snabbt att det blir mycket trevligare om man gör sina behov utomhus och detta gör i sin tur att det är lättare att få dem rumsrena. Och man ser ju att  de trivs när de får vara ute och härja!

Valp1 Söliga av vällingen och bländade av solen tittar valparna nyfiket ut för första gången.

valp4Men de fann sig snabbt!

valp5Speciellt när man kastar åt dem något gott. Denna älgskank var helt ren på mindre än en timme. valp3Denna lilla tik tittar nyfiket på Klara och Sofie som håller på att klättra på hundbordet.

valp7Socialträning för stora och små. Det är viktigt att valparna får mycket kontakt med människor. Klara och Sofie är väldigt snälla med valparna. Men om Sofie drattar omkull brukar hon få hela valphögen över sig.

valp6

Eftersom dessa små är blivande älghundar börjar präglingen tidigt. De ska känna igen lukten av älg och förknippa den med något positivt och spännande!

5 tankar på “En ny värld

  1. Åh så fina de är! Vad roligt det ska va för Klara och Sofie med egna småvalpar! Jag visade bilderna för Gustav och Tyko och vi kan tänka oss hjälpa till med den sociala träningen 🙂 Vi har ju lite vana med såna små, mest kultingar förvisso, men ändå 😉 Är ni hemma nåt på söndag kanske vi kan titta förbi?! Kram!

  2. Ursöta ju. Har ni köpare till dem redan?
    Jag väntar otåligt på att Tyra o Ayla ska löpa. Blir nog lite sen leverans på dem. Slutet av sommaren säkert men köparna till Tyras valpar ska ha oavsett tid.

  3. Men så söta! Vad roligt med valpar! Måste säga att det är så härligt att läsa om er fina och vettiga djurhållning. Man blir så glad! 🙂 I helgen får Jax tikbesök igen så det blir spännande att se om de fattar tycke för varandra! Ha en fin kväll! /Carolina

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s